Nagyné(N.) Diviki Emma honlapja, www.divikie.hupont.hu

Gyökerek, ágak és levelek. Ismeretek, gondolatok és történetek a közegről, amelyben élek

*Cím változás!

A regényből korábban "Elsodort életek" cimmel közöltem részleteket.

 

"Mint falevelek a szélben..." c.-ű regényem 2016-aug.-tól az Interneten: E-book Könyvház és Kiadó, Honlapján megrendelhető és olvasható e-könyv alakban.

2016 nov.-től könyvformában is rendelhető.

Az '56-os forradalom 60-ik évfordúlója emlékére

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Mint falevelek a szélben...- E-book Könyvház és Kiadó
e-konyvbolt.eu/termek/n-diviki-emma-mint-a-falevelek-a-szelben-pdf/
 
 
A regényben egy XX. századi, háromgenerációs család történetén keresztül bonyolódnak a szálak. Szereplői nem valós személyek, de történetüknek nagy a valóság tartalma.
 
Érdekfeszítő történeteket olvashatunk  szülői és testvéri szeretetről, igaz barátságról, hősiességről, de nem csak emberi  erényről, hanem emberi gyarlóságról; hűtlenségről, gyávaságról, megalkuvásról is.

A generáció legidősebb tagja a nagypapa, polgári szellemben nevelkedett, a háború után a hatalommal meggyűlik a baja. Hogyan alakul a sorsa?

Fia, Béla személyén keresztül a kor ifjúságának vágyai, gondolkodása, szórakozása, tettrekészsége tárul az olvasó elé. Megható, Béla ifjúkori szerelmének története, melyből házasság lesz, gyermekük születik. Szívszorító, lelki tusája, amikor ifjú felesége tragikus balesetben meghal, miután a forradalom leverését követően disszidálni kénytelenek, s másfél éves kislányukat nem vihették magukkal. Külföldön karriert fut be, de a honvágy és gyermeke elhagyása miatti önvád örökre megkeseríti sikerének ízét.

Béla lányát, Lillit nagy szülei nevelik fel. Az apa hosszú ideig idegen marad a kislánya számára. Fiatal szülők hiánya miatt Lillinek nincs példa képe, párkapcsolatot nem tud létesíteni. A családnak nem lesz folytatása.

Az írónő szerint a családi összetartozás hasonlatos egy élőfához; a család generációinak kapcsolata olyan törvényszerű, mint a fa gyökere, törzse, ágai s levelei. Egyik láncszem sem hiányozhat.

 Mint, midőn kidől egy fa, ágai letörnek, többé nem hoznak hajtásokat, leveleit messze sodorja a szél, úgy sodorta le a történelem vihara a Zólyomi családot is, az élet színpadáról

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 175
Tegnapi: 334
Heti: 175
Havi: 4 515
Össz.: 88 332

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: "Mint falevelek a szélben..."N. Diviki E
Nagyné(N.) Diviki Emma honlapja, www.divikie.hupont.hu - © 2008 - 2018 - divikie.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »