Nagyné(N.) Diviki Emma honlapja, www.divikie.hupont.hu

Gyökerek, ágak és levelek. Ismeretek, gondolatok és történetek a közegről, amelyben élek

 Nagyné Diviki Emma :                                                 "Mint falevelek a szélben" c-ű regény  

 Megjegyzés:*Cím változás!

A regényből korábban "Elsodort életek" cimmel közöltem részleteket.

 "Mint falevelek a szélben..." c.-ű regényem 2016-aug.-tól az Interneten: E-book Könyvház és Kiadó, Honlapján megrendelhető és olvasható e-könyv alakban.

 Mint falevelek a szélben...- E-book Könyvház és Kiadó
e-konyvbolt.eu/termek/n-diviki-emma-mint-a-falevelek-a-szelben-pdf/
2016 nov.-től könyvformában is rendelhető.
A könyv nyomtatott formában is megjelent.

Az '56-os forradalom 60-ik évfordúlója emlékére írtam.

 Rövid ismertetés:
 
A regényben egy XX. századi, háromgenerációs család történetén keresztül bonyolódnak a szálak. Szereplői nem valós személyek, de történetüknek nagy a valóság tartalma.
 
Érdekfeszítő történeteket olvashatunk  szülői és testvéri szeretetről, igaz barátságról, hősiességről, de nem csak emberi  erényről, hanem emberi gyarlóságról; hűtlenségről, gyávaságról, megalkuvásról is.

A generáció legidősebb tagja a nagypapa, polgári szellemben nevelkedett, a háború után a hatalommal meggyűlik a baja. Hogyan alakul a sorsa?

Fia, Béla személyén keresztül a kor ifjúságának vágyai, gondolkodása, szórakozása, tettrekészsége tárul az olvasó elé. Megható, Béla ifjúkori szerelmének története, melyből házasság lesz, gyermekük születik. Szívszorító, lelki tusája, amikor ifjú felesége tragikus balesetben meghal, miután a forradalom leverését követően disszidálni kénytelenek, s másfél éves kislányukat nem vihették magukkal. Külföldön karriert fut be, de a honvágy és gyermeke elhagyása miatti önvád örökre megkeseríti sikerének ízét.

Béla lányát, Lillit nagy szülei nevelik fel. Az apa hosszú ideig idegen marad a kislánya számára. Fiatal szülők hiánya miatt Lillinek nincs példa képe, párkapcsolatot nem tud létesíteni. A családnak nem lesz folytatása.

Az írónő szerint a családi összetartozás hasonlatos egy élőfához; a család generációinak kapcsolata olyan törvényszerű, mint a fa gyökere, törzse, ágai s levelei. Egyik láncszem sem hiányozhat.

 Mint, midőn kidől egy fa, ágai letörnek, többé nem hoznak hajtásokat, leveleit messze sodorja a szél, úgy sodorta le a történelem vihara a Zólyomi családot is, az élet színpadáról

 A regényből részleteket közlök a honlapomon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    A regényben egy háromgenerációs család történetén keresztül bonyolódnak a szálak. Szereplői nem valós személyek, de történetüknek nagy a valóság tartalma. A szereplők történetén keresztül, az olvasó betekintést nyerhet a XX század magyar történelmébe.  Ez által a könyvet korrajznak is tekinthetjük

       A generáció legidősebb tagja a nagypapa, polgári szellemben nevelkedett, a háború után a hatalommal meggyűlik a baja, mert az igazság kimondása közben tabu témákat érint. Hogyan alakul a sorsa?

        Fia, Béla személyén keresztül a kor ifjúságának vágyai, gondolkodása, szórakozása, tettrekészsége tárja az olvasó elé. Megható, Béla ifjúkori szerelmének története, melyből házasság lesz, gyermekük születik. Szívszorító lelki tusája, amikor ifjú felesége tragikus balesetben meghal, miután a forradalom leverését követően disszidálni kénytelenek, s másfél éves kislányukat nem vihették magukkal. Külföldön karriert fut be, de a honvágy és gyermeke elhagyása miatti önvád örökre megkeseríti sikerének ízét.

        Béla lányát, Lillit nagy szülei nevelik fel. Az apa hosszú ideig idegen marad a kislánya számára. Fiatal szülők hiánya miatt Lillinek nincs példa képe, párkapcsolatot nem tud létesíteni. A családnak nem lesz folytatása. Miért kellett, hogy így legyen?

       A  könyvben érdekfeszítő történeteket olvashatunk  igaz barátságról,  testvéri szeretetről, hősiességről, de nem csak emberi  erényről, hanem emberi gyarlóságról; hűtlenségről, gyávaságról, megalkuvásról is.

       A feltett kérdésekre az olvasónak kell megadni a választ.

  A kézírat kiadásban még nem jelent meg. Az alábbiakban részleteket közlök a regényből.

1. Részlet.  

Az 1. részletet, Sopron, a leghűségesebb város, 1921 évi népszavazásának 91-ik évfordulója tiszteletére közlöm:

folytatás a következő oldalon!

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 39
Tegnapi: 116
Heti: 448
Havi: 1 857
Össz.: 100 735

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: N.Diviki Emma: "Mint falevelek a szélben" reg,
Nagyné(N.) Diviki Emma honlapja, www.divikie.hupont.hu - © 2008 - 2018 - divikie.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »